Olen erittäin onnekas, sillä mökkimme ympäristössä kasvaa kanttarellejä valtavasti. Siis oikeasti hurjan paljon. Vaikka on ollut huonoja kanttarelli vuosia, niin tyhjällä ämpärillä en ole koskaan metsästä kotiin tullut. Viime vuosi oli hyvä kanttarelli vuosi ja esim. yhtenä viikonloppuna poimimme äitini kanssa yhteensä seitsämän ämpärillistä kanttiksia. Nyt niitä on sitten pakastin täynnä.

Olen testannut monia monia piirasohjeita ja uskokaa minua: Tämä on SE KAIKIST PARAS!

 

Purjo-Kanttarellipiirakka

150g voita

2,5 dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja

1 tl leivinjauhetta

150g juustoraastetta (esim.emmental-mozzarella)

1 rkl vettä

Täyte:

1 pieni purjo

1 litra tuoreita kokonaisia kanttarelleja tai 3 dl pilkottuja höyrytetyjä/pakastettuja

3 valkosipulinkynttä

2 rkl voita

1 prk (150g) pehmeää vuohenjuustoa esim.chavroux

1 dl kevyt kermaa

2 kananmunaa

2 rkl oregaanoa

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

ripaus sokeria

Nypi rasva ja keskenään sekoitetut jauhot murumaiseksi seokseksi. Yhdistä suurin osa juustoraasteesta. Jätä loput piirakan pinnalle käytettäväksi. Lisää vesi ja tee taikinasta kiinteä pallo. Laita se jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Tee sillä aikaa täyte. Halkaise ja huuhdo purjo hyvin. Leikkaa pieneksi silpuksi. Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Hauduta purjo, sienet ja vs voissa muutamia minuutteja.

Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Sekoita purjo-kanttarelli seokseen tuorejuusto ja lusikoi seos pohjan päälle. Yhdistä kermaan kevyesti vatkaten munat ja mausteet. Kaada seos pohjalle. Ripottele loput juustoraasteet pinnalle. Kypsennä 200 asteessa noin 40 min.

 

Resepti on peräisin jostain lehdestä vuosien takaa. Valitettavasti en ole laittanu muistiin lehden nimeä tai numeroa.