Sain kunnian tehdä eräiden kuvausten rekvisiitaksi muffineja. Toive oli että ne ovat pinkkejä/vaaleanpunaisia ja muhkeita. Tein nämä Ihastuttavat kuppikakut  -kirjan ohjeiden mukaan. Ohje oli todella maukas ja hyvä. Osassa päällä vaniljakreemi ja osassa vispikerma. Lisänä vielä pieniä sokerimassa kukkasia ja strösseleitä.

Vaniljaiset kuppikakut

  • 110 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
  • 225 g hienoa (ruskeaa) sokeria
  • 2 suurta kanamunaa
  • 275 g siivilöityjä vehnäjauhoja
  • 2 1/2 tl leivinjauhetta
  • 120 ml huoneenlämpöistä kevytmaitoa
  • 1 tl vaniljauutetta

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Asettele paperivuoat muffinipellin koloihin. Vatkaa voita ja sokeria kunnes saat vaaleaa ja tasaista vaahtoa (n. 3-5 minuuttia). Lisää munat vaahtoon yksi kerrallaan, vatkaa taikinaa pari minuuttia lisäysten jälkeen. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe yhteen toisessa kulhossa. Sekoita maito ja vaniljauute mittakannussa. Lisää kolmasosa jauhoista taikinaan ja vatkaa hyvin. Kaada joukkoon kolmasosa maidosta ja vatkaa jälleen. Toista vaiheet, kunnes kaikki jauhot ja maito on sekoitettu taikinaan.

Lusikoi taikina muffiivuokiin. Täytä vuoat hieman yli puolilleen. Paista uunissa noin 25 minuuttia minuuttia , kunnes kakut ovat hiukan kohonneet ja paistuneet kullanruskeiksi. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla. Kun kakku on kypsä, tikku on puhdas ulos vedettäessä.

Vaniljakreemi

  • 110 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
  • 60 ml huoneenlämpöistä kevytmaitoa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 500 g siivilöityä tomusokeria
  • pinkkiä pastaväriä

 

  • Vatkaa voi, sokeri, maito, vaniljauute sekä puolet tomusokerista tasaiseksi suuressa kulhossa. Tähän voi mennä useita minuutteja. Lisää loput tomusokerista vähitellen ja vatkaa uudelleen, kunnes seos on tasaisen kermaista. Voit halutessasi värjätä kreemin elintarvikeväreillä. Kreemi riittää 15-20 tavallisen kuppikakun tai jos tekee näin muhkeita pursotuksia, niin hieman vähempään