Elämäni ensimmäistä kertaa päätin kokeilla klassikkoleivosten Bebejen tekemistä. Ja olihan niissä aika väkertäminen. Taikina hieman valahti reunoilta paistamis vaiheessa ja täydellinen kuppimuoto jäi saavuttamatta. Näin ollen pohjasta tuli mielestäni hieman liian paksu, mutta maistuva kyllä. Hyvin tekivät kauppansa meidän tyttöjen illassa.

Amour Bebe
 
Pohja:
100g voita
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
2dl vehnäjauhoja
 
Täyte:
1 dl kermaa
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl vaniljasokeria
1 munan keltuainen
1 dl sokeria
1 dl voita
+vadelmahilloa
 
Kuorrute:
2 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
tippa tai kaksi punaista elintarvikeväriä
 
1.Vaahdota voi ja sokeri.Lisää muna sokeri-voivaahtoon koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot joukkoon.
2.Painele voideltuihin leivosvuokiin (10-14 kpl) ohuelti taikinaa. Siirrä hetkeksi jääkaappiin jäähtymään, koska kylmä taikina säilyttää paremmin muotonsa paistamisen aikana.
3.Paista leivospohjia keskitasolla 175 asteessa n.12-15 min. Jäähdytä ja kumoa ne varovasti kupeistaan.
4.Valmista täyte. Mittaa kattilaan kerma, maissitärkkelys,vaniljasokeri ja keltuainen. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Siirrä pois liedeltä ja jäähdytä hyvin.
5. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Nostele se hyvin jäähtyneeseen kermaseokseen vähän kerrallaan.
6. Lusikoi jokaiselle leivospohjalle vajaa teelusikallinen vadelmahilloa. Lusikoi päälle vaniljavoikreemiä. Siirrä leivokset kylmään ja valmista kuorrute.
7. Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu. Lisää joukkoon tippa elintarvikeväriä.
8. Ota Bebet kylmästä ja kuorruta. Koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin koristelussa Valkosuklaasta muotilla tehtyjä sydämiä, Sokerimassa sydämiä ja Sokerihelmiä. Lisänä vielä Rainbow-dustia.