Tämän salaatin olen kehitellyt ihan itse. Salaatiin jujuna on OldElPaso Crispy Chicken mausteseoksen mukaan tehdyt kanat.

Crispy Chichen Salad

  • paria eri salaatti laatua (minulla tässä kerä jäävuorisalaattia ja rucolaa)
  • kirsikka tomaatteja
  • balsamico paahdettuja kurpitsan ja auringonkukan siemeniä (ohje alla)
  • viinirypäleitä (tässä tummia, mutta mielestäni vihreät toimivat paremmin)
  • Crispy Chicken paahdettuja kanapaloja 450g

Valmista ensin kana mausteseoksen ohjeen mukaan. Eli lyhykäisyydessään sheikkaa kana ja mausteet pussissa ja paista 225 asteessa 18 min.

Paahda siemenet. Eli kuumalle pannulle teelusikallinen öljyä ja ruokalusikallinen balsamicoa, sekaan kourallinen ´kurpitsan ja kourallinen auringonkukan siemeniä. Paahda ja haihduta nesteet pois.

Pilko salaatit. Puolita tomaatit ja rypäleet. Sekoita salaatti ja lisää siemenet päälle.

Tarjoan salaatin ja kanan eri astioista. Kastikkeeksi sopii esim. valkosipulinen salaattikastike. Usein tarjolla on myös fetakuutioita, jotka myös sopivat tämän salaatin kanssa. Muunnella voi mielensä mukaan. Tulinen ja rapea salaatti.