Mökin rinteessä kasvaa kolme suurta anopin aikoinaan istutamaa raparperipuskaa. Viikonlopun vietimme mökkeillen ja tuliaisina kasa raparperia, jotka reippaat apulaiseni nokkosista huolimatta, suurta urheutta osoittaen, hakivat ihan itse. Veitsi pysyi pikkumiesten kädessä hyvin ja nokkosiinkaan ei saatu kuin yksi osuma

Tällä reseptillä olen valmistanut raparperipiiraani jo vuosia. Se on jostain sanomalehdestä leikkattu ja erittäin toimiva. Toscakuorrute tuo mukavan makean säväyksen raparperin kirpeydelle. Jos piiraasta haluaa vielä makeampaa, kannattaa tosca annos tehdä kaksin kertaisena.

Raparperi-Toscapiirakka

 

  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 4 dl vehnäjahoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita sulatettuna

 

Päälle:

  • 1 l ohuita raparperiviipaleita

Kuorrutus:

  • 50 g margariinia
  • 100 g mantelilastuja
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 dl kuohukermaa
  • 1 1/2 rkl vehnäjauhoja

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Sulata ja jäähdytä voi.

3. Lisää munavaahtoon vehnäjauhot ja voi kevyesti sekoittaen.

4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Ripottele raparperiviipaleet taikinan päälle.

5. Paista levy 225 asteen lämmössä noin 12 minuuttia.

6. Kiehauta kuorrutusaineet ja levitä puolikypsän pohjan päälle.

7. Paista piirakkaa vielä noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin vaalean ruskea.