Mimminkeitiöstä löytyy vaikuttava kokoelma erillaisia pikkuleipä ohjeita. Minulla oli valinnan vaikeus, kun aloin leipomaan äitini 60-vuotispäiville pikkuleipiä. Päädyin kuitenkin näihin  ja Enkelinkiharoihin ja kyllä kannatti. Pikkuleivistä tuli hurjan mureita ja pursotukset näkyivät ihanasti.

Alkuperäinen resepti on nimellä Suklaaruusut, mutta minä teihn ehkä hieman isompia, joten nimesin nämä Suklaaruusukkeiksi. Taikina oli jämäkkää pursotettavaa, mutta hyvin vielä ranteissa ruista riitti

 

Suklaaruusukkeet

n. 40 kpl

200 g voita

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1½ rkl tummaa kaakaojauhetta

n. 3 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Paistettujen ja jäähtyneiden pikkuleipien koristeluun 

sulatettua valkosuklaata + koristerakeita

Vatkaa voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset voi-sokerivaahtoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Pursota ruusukkeita. Paista ruusukkeet n. +175 asteessa uunin keskiosassa n 8min. Anna pikkuleipien jäähtyä hyvin ennen koristelua...muutenkin käsittele varovaisesti etteivät mene rikki.