Tällä leivonnaisella osallistuin LeivontaFoorumin Toukokuun haasteeseen, missä oli tehtävänä yhdistää suklaa ja likööri. Menestystä ei kisassa tullut, mutta kakku oli kyllä menestys . Sitruuna raikastaa kivasti muuten melko raskaan leivonnaisen.  Tiramisun voi tehdä myös lasivuokaan, tässä olen käyttänyt irtopohja vuoan reunoja apuna saadakseni kakulle muodon.

Limoncello Tiramisu

 

·         3 kananmunaa

·         4 rkl sokeria

·         250g mascarponejuustoa

·         20ml Limoncello likööriä

·         200g Savoyardi-keksejä

·         30g valkosuklaata rouhittuna

·         30g tummaasuklaata rouhittuna

 

Keksien kostutus:

·         2:n sitruunan mehu

·         1,5dl vettä

·         50g sokeria

·         40ml Limoncello likööriä

 

Koristelu
·         ruskeita ja keltaisia kuorrutettuja suklaarakeita ja
suklatäytteisiä vohvelipuikkoja.

 

1.      Laita sitruunamehu, vesi ja sokeri pieneen kattilaan. Anna
kiehahtaa 2-3 kertaa, ja sitten poistaa lämpö, kuori mahdollinen
vaahto pois pinnalta ja anna jäähtyä.

2.      Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoon

3.      Vatkaa keltuaiset ja sokeri kovaksi valkoiseksi vaahdoksi.

4.      Notkista mascarpone liköörillä.

5.      Sekoita keltuaisvaahto ja mascarpone varovasti käännellen
siten, että vaahto pysyy kovana.

6.      Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto
mascarpone-munavaahdon joukkoon. Laita seos jääkaappiin odottamaan.

7.      Sekoita jäähtyneeseen sitruunasiirappiin Limoncello.

8.      Kostuta Savoyardi-keksit yksitellen nopeasti nesteeseen ja
lado niitä vierekkäin kerros vuoan pohjalle. Älä ”uita” keksejä liian
kauan. Nopea kostutus riittää.

9.      Levitä puolet mascarponeseoksesta keksien päälle.

10.  Lisää valko- ja tummasuklaarouhe vaahdon pinnalle.

11.  Kostuta toinen kerros keksejä ja lado ne vuokaan. Levitä päälle
loput vaahdosta.

12.  Peitä muovikelmulla ja vie jääkaappiin vähintään kuudeksi
tunniksi, mutta paras tulos tulee, jos tiramisu saa vetäytyä yön yli.

13.  Ennen tarjoilua rouhi päälle kuorrutettuja suklaarakeita. Leikkaa
suklaavohvelit neljään osaan ja koristele niillä reunat