Tällä reseptillä osallistuin Leivontafoorumin Kesäkuun leivontahaasteeseen, jonka aiheena on raparperi.
Raparperi-Mascarponekupit
4kpl
Pistaasiviipaleet
(n. 30 kpl)
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl rouhittuja pistaasipähkinöitä
1 dl maapähkinärouhetta
3 munaa
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kevyesti vatkatut munat ja sekoita taikinaksi.
2. Muotoile taikinasta kaksi noin 30 cm tankoa (leveys n. 5 cm ja paksuus n. 2 ½ cm)
.
3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia ja siirrä jäähtymään.
4. Leikkaa tangot terävällä veitsellä sentin paksuisiksi, vinoiksi viipaleiksi. Nosta kyljelleen pellille ja kuivata vielä uunin jälkilämmössä noin 10–15 minuuttia.
(Ohje muunneltu, Koti ja keittiö 2003)
Suklaakupit
Sulata 150 g suklaata ja tee niistä muotilla suklaakuppeja.
Raparperi-mascarpon vaahto
noin 5 dl pilkottua raparperia
1 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
1 rkl seljankukkamehu tiivistettä
250 g mascarponea
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
2 rkl kuohukermaa
Kuumenna kattilassa 1 dl vettä, sokeri ja sitruunamehu. Vähennä lämpöä, kun seos alkaa kiehua. Lisää raparperi, kun sokeri on liuennut kokonaan. Anna raparperin kypsyä hiljalleen muutama minuutti. Lisää ruusuvesi ja jäähdytä seos.
Sekoita kermalla notkistetun mascarponen joukkoon vaniljasokeri ja 2 rkl sokeria. Sekoita 2/3 raparperihillokkeesta mascarponen joukkoon.
Laita suklaakupin pohjalle ruokalusikallinen raparperihilloketta ja päälle raparperi-mascarponevaahtoa. Aseta pistaasiviipale "lusikaksi". Koristele pistaasimuruilla ja mansikkaviipaleilla.
Tässä vielä vaihekuvia Pistaasipikkuleipien leivonnasta: