Mustikoita meidän mökin läheltä oli hankala löytää kesän kuivuuden takia. Onnistuin kuitenkin saamaan kasaan muutaman litran ja kaipaamaani mustikkapiirakkaan aineksia. Voi että osaa maistua kesän ensimmäinen mustikkapiiras hyvältä.

Mustikkamurupiiras

(pellillinen)

Pohja:

3 munaa

2,5 dl sokeria

150g sulatettua voita

2 dl maustamatonta jugurttia tai piimää (käytin Turkkilaista)

6 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

Päälle:

5 dl mustikoita

2 tl perunajauhoja

Muruseos:

50 g voita

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vuorotellen sulatettu voi ja jugurtti ja keskenään sekoitetut jauhot nopeasti puuhaarukalla sekoittaen.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkareunaiselle pellille ja  esipaista n. 10 min 175 asteisessa uunissa. Sillä aikaa perunajauhota mustikat ja valmista muruseos nyppimällä ainekset yhteen.

Ota paistos uunista, ripottele päälle mustikat ja muruseos. Paista vielä n.20 -30 min.

Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.