Mustikoita meidän mökin läheltä oli hankala löytää kesän kuivuuden takia. Onnistuin kuitenkin saamaan kasaan muutaman litran ja kaipaamaani mustikkapiirakkaan aineksia. Voi että osaa maistua kesän ensimmäinen mustikkapiiras hyvältä.
Mustikkamurupiiras
(pellillinen)
Pohja:
3 munaa
2,5 dl sokeria
150g sulatettua voita
2 dl maustamatonta jugurttia tai piimää (käytin Turkkilaista)
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Päälle:
5 dl mustikoita
2 tl perunajauhoja
Muruseos:
50 g voita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vuorotellen sulatettu voi ja jugurtti ja keskenään sekoitetut jauhot nopeasti puuhaarukalla sekoittaen.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkareunaiselle pellille ja esipaista n. 10 min 175 asteisessa uunissa. Sillä aikaa perunajauhota mustikat ja valmista muruseos nyppimällä ainekset yhteen.
Ota paistos uunista, ripottele päälle mustikat ja muruseos. Paista vielä n.20 -30 min.
Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.