Mehevä vuokaleipä

Tämän leivän voi paistaa joko yhdessä isossa vuoassa tai kahdessa pienemmässä. Minulla tässä käytössä Tupperin UltraPlus -vuoka. Itse hieman lintsasin noissa kohotusajoissa, mutta silti lopputulos oli oikein maittava.

0,5 litraa lämmintä vettä (n 42 asteista)

1 pss kuivahiivaa

1 dl 4-viljan hiutaleita

1 dl ruisjauhoja

8 -9 dl vehnäjauhoja

2 tl suolaa

1 rkl siirappia

voita vuoan voiteluun

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet. Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä. Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen. Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka. Nostele taikina vuokaan. Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.