Tätä tulee aina tehtyä syksyisin. Hyväksi todettu resepti on ollut käytössä kymmenisen vuotta. Alkuperästä ei tietoa.
Sienilasagne
200g lasagnelevyjä
Sieniseos:
5dl hienonnettuja sieniä (kanttarelli, tatti, herkkusieni, suppilovahvero yms..)
¨1-2 sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1 paprika
1 tölkki tomaattimurskaa
mustapippuria ja ripaus chilijauhetta
suolaa
Juustokastike:
6 dl kasvislientä
1 paketti (100-200g) sulatejuustoa
0,5 dl vettä
3 rkl vehnäjauhoa
1 dl kermaa
Pinnalle:
Juustoraastetta
1. Valmista sieniseos. Ruskista sienet, hienonnetut sipulit ja pilkotut kasvikset kevyesti pannussa. Lisää tomaattimurska. Mausta seos.
2. Valmista juustokastike. Sekoita sulatejuusto paloiteltuna kuumaan kasvisliemeen. Anna kiehua miedolla lömmöllä, kunnes juusto on sulanut. Suurusta kastike vehnäjauhosuuruksella ja lisää halutessasi kerma.
3.Kaada voideltuun vuokaan pohjalla vähän juustokastiketta, lado lasagnelevyt vieri viereen ja levitä sieniseos niiden päälle. Tee vuoan koon mukaan 3-5 samanlaista kerrosta. Päällimmäiseksi tulee juustokastike, jonka päälle voit vielä ripotella juustoraastetta.
4. Kypsennä lasagnea 175 astessa noin tunti.