Tätä tulee aina tehtyä syksyisin. Hyväksi todettu resepti on ollut käytössä kymmenisen vuotta. Alkuperästä ei tietoa.

Sienilasagne

200g lasagnelevyjä

Sieniseos:

5dl hienonnettuja sieniä (kanttarelli, tatti, herkkusieni, suppilovahvero yms..)

¨1-2 sipulia

1-2 valkosipulin kynttä

1 paprika

1 tölkki tomaattimurskaa

mustapippuria ja ripaus chilijauhetta

suolaa

Juustokastike:

6 dl kasvislientä

1 paketti (100-200g) sulatejuustoa

0,5 dl vettä

3 rkl vehnäjauhoa

1 dl kermaa

Pinnalle:

Juustoraastetta

1. Valmista sieniseos. Ruskista sienet, hienonnetut sipulit ja pilkotut kasvikset kevyesti pannussa. Lisää tomaattimurska. Mausta seos.

2. Valmista juustokastike. Sekoita sulatejuusto paloiteltuna kuumaan kasvisliemeen. Anna kiehua miedolla lömmöllä, kunnes juusto on sulanut. Suurusta kastike vehnäjauhosuuruksella ja lisää halutessasi kerma.

3.Kaada voideltuun vuokaan pohjalla vähän juustokastiketta, lado lasagnelevyt vieri viereen ja levitä sieniseos niiden päälle. Tee vuoan koon mukaan 3-5 samanlaista kerrosta. Päällimmäiseksi tulee juustokastike, jonka päälle voit vielä ripotella juustoraastetta.

4. Kypsennä lasagnea 175 astessa noin tunti.