Kun ensimmäisen kerran luin Nami-Hiiren järjestämästä kilpailusta "Voisitko ajatella antavasi tyllalle syysloman?" tiesin, että haluan ehdottomasti osallistua.

Mutta se pähkäilyn määrä oli hirvittävä, että millaisella leivoksella osllistuisin kilpailuun. Päätin heti, että haluan osallistua nimenomaan leivossarjaan, koska leivoksia tulee tehtyä ehdottomasti vähemmän. Ja sekin selvisi aika nopeasti, että haluan liittää reseptiin Limoncello -likööriä, koska pullo odotteli viinikaapissa käyttöä. Ja tälläisiin leivoksiin sitten päädyin:

Limoncello leivokset (6-10leivosta)

Pohja (Kolmen munan kääretorttu pohja)

3 munaa

1,25 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

4 liivatetta

2 dl kermaa

0,5 dl sokeria

250g mascarponejuustoa

1 rkl seljankukkamehu tiivistettä

4 cl Limoncello likööriä

yhden limen raastettu kuori

Lemon Curd -tahnaa

Päälle:

eri värisistä meloneista palloja palloraudalla

hyytelösokeria

Ohje:

Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti sekoittaen. Paista pohja leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä uunin keskitasossa 225 asteessa noin 8 - 10 min. Jäähtytä pohja. Leikkaa pohjasta sopivan kokoinen pala joko pyöreään tai suorakaiteen muotoiseen reunavuokaan.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja lisää siihen sokeri. Lisää kerman joukkoon mascarpone, limen raastettu kuori ja likööri. Kuumenna seljankukkamehu mikrossa ja sulata siihen puristellut liivatteet. Lisää liivateneste ohuena nauhana seokseen koko ajan sekoittaen.

Voitele pohja Lemon Curdilla. Kaada kerma-mascarpone seos vuokaan. Laita hyytymään kylmään vähintään neljäksi tunniksi.

Poista vuoka leivosten ympäriltä ja leikkaa haluamasi muotoisiksi ja kokoisiksi paloiksi.

Ota erivärisistä meloneista palloraudalla palloja ja aseta ne leivosten päälle. Keitä hyytelösokeri pakkauksen ohjeen mukaan ja sivele sitä varovasti melonipallojen päälle.

Kääretorttu pohjan ohje Ulla Svenskin kirjasta Lempileivonnaiset ja muu osuus reseptistä itse kehitettyä.