Näistä suklaacookieista tuli reiluja ja luomuhenkisiä. Suklaa ja sokeri olivat reilunkaupan luomutuotteita ja kananmunat luomua. Melko reilua, vai mitä?
Suklaalastupikkuleivät
Ohje peräisin kirjasta: Pala kakkua ja paljon muuta , Leila Lindholm
125g pehmeää voita
1 dl ruokosokeria (luomu)
1 luomukananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
100g tummaa suklaata (luomu 70%)
1 limetin raastettu kuori
Vaadhota voi ja sokeri. Lisää kananmuna. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja kaurahiutaleet ja kääntele seokseen. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi, raasta limetin kuori ja sekoita molemmat taikinaan. Muovaa taikinasta tanko (halkaisija noin 5 cm) ja kiedo se leivinpaperiin. Pakasta tankoa noin 30 min. Kuumenna uuni 180 asteeseen. leikkaa tanko n.1cm paksuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kypsenna pikkuleipiä uunin keskellä noin 10 min tai kun ovat kullanruskeita.
Nauti kylmän luomumaidon kera!