Sain omppuja ja leipasin kaksi erilaista piirakkaa.

Ensimmäinen ohje on otettu Ulla Svenskin kirjasta Lempileivonnaiset. Rakastan leivonta- ja ruokakirjoja. Niitä on kertynyt aika kiitettävä määrä, ja loppua ei näy. Viimeisin hankinta oli Ullan uusi kirja Juhlaleivonnaiset.

Tämä ohje oli helppo ja nopea valmistaa. Lopputulos ihanan murea ja maukas. Teen toistekkin.

Omenapiirakka

200g voita

1,5 dl sokeria

2 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

1 dl kookoshiutaleita

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl kardemummaa

0,5 dl maitoa

3-4 omenaa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kanamunat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon kanssa vuorotellen joukkoon. Levitä taikina pyöreään piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kuori ja pilko omenat ja aseta ne pohjan päälle. Ripota päälle hieman kanelia ja sokeria. paista piirakka uunin alatasolla 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.