Uudessa työpaikassani on traditiona, että kun ilmoittaa olevansa raskaana, täytyy työkavereille tarjota suklaakakkua. Sain sitten salaisen, luottamuksellisen tehtävän ja sen tuloksena syntyivät nämä kaksi kakkua.

Kakkujen pohjan ohje on otetu Nigella Lawsonin kirjasta Syötävän hyvää. Nigella laittoi nämä kaksi kakkua päällekkäin ja väliin suklaacremeä. Minä tein pienemmän ja isomman erillisen kakun.

Kuvissa ruusut ja perhoset näyttävät eri värisiltä, vaikka olivatkin saman värisiä oikeasti. Isompi kakku on kuvattu aamulla sisällä ja pienempi kakku ulkovalossa illalla.

Perhosten teossa käytin uutta silikonimuottia. Tuli ihania pitsiperhosia.

 

Pohja:

6,5 dl vehnäjauhoja

2,75 dl sokeria

1,25 dl fariinisokeria

1 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

0,5 tl suolaa

3 munaa

1,5 dl kermaviiliä

1 rkl vaniljasokeria

175 g voita sulatettuna

1,25 dl maissiöljyä (minä käytin pähkinäöljyä)

3 dl kylmää vettä

Pane uuni kuumenemaan180 asteesen. Voitele ja jauhota kaksi halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuokaa (minulla 20 ja 25).

Sekoita kulhossa jauhot, sokerit, kaakao, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa munat, kermaviili ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Sulatettu voi ja öljy on kätevintä yhdistää toisiinsa sähkövatkaimella, lisää lopuksi joukkoon vesi. Kaada kuivat aineet kerralla rasva-voiseokseen ja vatkaa sekaisin. Lisää munaseos, sekoita taikina tasaiseksi ja jaa sitten kahteen kakkuvuokaan.

Paista kakkupohjia uunissa 50-55 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä tikiúlla: kakku on kypsä, kun tikku ei tartu taikinaan. Anna kakkupohjien vetäytyä vuoissa 15 min ja kumoa ne jäähtymään.

Täyte:

2 prk Vispivaniljaa

Paketti (kaksi pussia) appelsiini-valkosuklaamoussea

1 appelsiinin puristettu mehu

Vatkaa vispivanilja hieman löysäksi vaahdoksi. Lisää mousseainekset ja appelsiinimehu. Vatkaa viitisen minuuttia.

Leikkaa kakkupohjat kahtia ja levitä väliin mousse.

Päällinen:

6 dl vispikermaa

460g tummaasuklaata

Sulata suklaa mikrossa varovasti. Sekoita kerman kanssa ja vaita jääkaappiin jäähtymään. Vispaa jäähtynyt seoa ilmavaksi ja pursota tai levitä kakun päälle.