Tämän ohjeen löysin Elämä makeaksi -blogista. kakku oli helppo tehdä ja maistui taivaalliselta. Suosittelen.
Tiramisun makuinen suklaakakku
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl pikakahvijauhetta (käytin pikaespressojauhetta)
- 1 tl leivinjauhetta
- 400 g (2 prk) tiramisun makuista mausterahkaa
- 1 kananmuna
- 3/4 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 rkl perunajauhoja
- 130 g valkosuklaata sulatettuna
- 2,5 dl Flora vanillaa
- 2 liivatelehteä
- pari ruokalusikallista kahvia (käytin pikaespressojauheesta tehtyä erittäin vahvaa kahvia)
- valkosuklaata rouheena
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään, lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten joukkoon.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne joukkoon.
- Pingota halkaisijaltaan 24-25 cm:n irtopohjavuokaan leivinpaperi ja voitele kakkuvuoan reunat. Painele pohjataikina vuoan pohjalle ja hieman sisäreunoille.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada se vuokaan.
- Paista kakku uunin alatasolla +175 asteessa noin 30-35 minuuttia, kunnes kakku näyttää kypsältä.
- Voit herkutella kakun jo nytkin, mutta voit myös jatkaa sen täyttämistä
- Kun kakku on hyvin jäähtynyt, laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi, kiehauta kahvitilkka esim. mukissa mikrossa ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet kuumaan kahviin, sekoita liuos hyvin.
- Kaada liivateliuos vaahdotettuun vaniljaseokseen hyvin sekoittaen.
- Nosta kakku jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi ja ripottele pintaan halutessasi valkosuklaarouhetta.