Sain äidiltä suolasieniä ja illanistujaisiin tein sienisalaattia ruisnappien päälle laitettavaksi. Tämä on vain niin hyvää... Pieni vihreä koristus ei tekisi pahaa salaatin päällä, mutta pääsi kuvan ottovaiheessa unohtumaan ;-)

Sienisalaatti

 

  • 5 dl suolasieniä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 tlk smetanaa
  • 1 dl kermaviiliä
  • muskottia
  • valkopippuria
  • maustepippuria

 

 Liota suolasieniä muutama tunti kylmässä vedessä liian suolan poistamiseksi. Valuta sienet hyvin.

 Pilko sienet melko hienoksi silpuksi. Kuori ja silppua sipuli.

 Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Tarkista maku. Pursota tai aseta nokare lusikalla ruisnapin päälle. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran ennen tarjoilua.