Tutulla mokkapala ohjeella pohja ja kuorrutuksena Terhin keittiöstä voitettu Betty Crocker frosting, Whipped Fluffy White kuorrute.

Tavallinen sokeri oli kaapista vähissä, joten käytin luomu ruokosokeria. Se ei vaahtoa aivan yhtä hyvin, kuin tavallinen sokeri, mutta maku on minusta parempi. Ihanan kinuskinen. Rakenne ei kyllä mielestäni kärsinyt yhtään tuosta vaahtoamattomuudesta. Minun äitini on opettanut, että muna-sokerivaahto on silloin hyvää, kun vatkaimella ehtii tehdä taikinan pintaan kahdeksikon. Kahdeksikko pysyi tässäkin taikinassa hyvän tovin pinnalla.

Ja tuo valmis kuorrute oli juuri niin makeaa, kuin voi amerikanherkun kuvitellakkin olevan. Omaan makuuni ehkä hieman liiankin makea, mutta poikien mielestä juuri sopiva.

 Äitin mallilla koristeltu

Pohja:

3 kananmunaa
3 dl sokeria
200 g sulatettua voita
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta

Kuorrute:    Betty Crocker frosting, Whipped Fluffy White kuorrute


1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää keskenään sekoitetut jauhot varovaisesti sekoittaen lisäten maitoa välillä. Lisää lopuksi sula rasva.
3. Paista +200 ast. 15-20 minuuttia.
4. Levitä valmis kuorrute jäähtyneelle pohjalle. Leikkaa annospaloiksi ja koristele.

Poikien mallilla koristeltu