Tämän reseptin sain Piian Jutuista. Kakuista tuli ihanan makuisia ja pehmoisia. Kiitos Piia hyvästä reseptistä!

Kakkuvuokana käytin Nordic Waren ihanaa kakkuvuokaa, jolla saa neljä pientä kakkua paistettua samaan aikaan. Tällä kertaa jätin jauhotuksen kokonaan pois ja voitelin vuoat vain suihkutettavalla vuokaspraylla. Hyvin irtosiva ja vuoan kauniit yksityiskohdat tulivat paremmin esille.

Vanha hyvä piparkakku

  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl siirappia
  • 4 rkl voisulaa
  • 4 dl kermaa (vispi tai kuohu)
  • 2 tl soodaa
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl inkivääriä
  • 1 rkl hillottuja appelsiinin kuoria (itse jätän nämä pois)
  • 2 rkl rouhittuja pähkinöitä (käytin murskattuja mantelilastuja)
  • 7 dl vehnäjauhoja


Sokeri ja munat vaahdotetaan. Lisätään siirappia ja vähän jäähtynyt voisula ja sekoitetaan vähän. Jauhojen joukkoon sekoitetaan kaikki kuivat aineet ja jauhoja lisätään taikinaan vuorotellen kerman kanssa, samalla sekoitetaan.

Voidellussa kakkuvuuassa paistetaan 150 asteessa, noin 1-1½h. Hammastikulla on hyvä kokeilla kypsyyttä. Tikku painetaan kakun sisään ja jos siihen ei mitään jää, niin kypsää on.

Tein neljä pientä kakkua ja taikina määrä oli oikein sopiva. Neljälle pienelle paistoaika oli noin 50 min.