Pääsin osallistumaan kaksipäiväiselle Fantasiakakkukurssille Vantaan Aikuisopistolla. Kurssi oli ihan huippu. Opettaja oli mukava., asiantunteva ja inspiroiva. Kurssin aikana jokainen valmisti itse kakun alusta loppuun. Aiheen sai päätää itse, mutta tarkoitus oli valmistaa marsipaanipäällysteinen kakku kermapursotuksin. Opin paljon uusia asioita ja sain rutkasti hyviä neuvoja ja vinkkejä. Aika kului kuin siivillä, ja sainkin kakkuni vasta viimoisena valmiiksi, hieman yli ajalla. Reseptit kopsattu opettajan sivuilta; www.pullahiiri.com
Kokeilin uusia juttuja. Mm. kolmiulotteisen marsipaanihahmon tekeminen, kukkien maalaaminen, lehtityllalla pursottaminen. Tässä tuotokseni; Tare Panda ja kirsikankukat
Kakkupohja
6 munaa
180g sokeria
90g vehnäjauhoja
90g perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muutamassa erässä vaahdon sekaan hyvin, mutta varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 160-175 asteessa. Kakun paistoaikaan vaikuttaa kakun koko. Pienet kakut kypsyvät n. 30 minuutissa ja suuremmat n. 45 minuutissa uunin alatasolla. Kokeile kakun kypsyyttä vielä ennen uunista ottamista esim. coctailtikulla. Paina tikku kakun keskiosaan ja ota pois. Jos tikkuun ei jää taikinaa kiinni on kakku kypsä. Jos taikinaa jää tikkuun paista vielä n. 5 min. ja testaa uudelleen. Kumoa paistamisen jälkeen kypsä kakkupohja vuokineen ritilälle jäähtymään.
Mansikkamousse
4 dl vispikermaa
n. 350g pakastemansikoita
3 liivatelehteä
tilkka vettä
tomusokeria
vaniljasokeria
Laita liivatteet likoon ja sulata pakastemansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Muussaa mansikat tehosekoittimella tai ihan haarukalla. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita liotetut liivatteet siihen. Lisää liivateseos mansikkasurvoksen joukkoon ja lisää joukkoon vatkattu kerma. Sekoita tasaiseksi mousseksi ja täytä kakku irtopohjavuokaan. Jos käytössäsi ei ole irtopohjavuokaa, niin anna täytteen hetki jähmettyä ennen kakun täyttöä.
Sokericreme
50g voita
1 dl tomusokeria
2 rkl maitoa tai muuta nestettä
½ rkl vaniljasokeria
Vaahdota voi vaaleaksi. Lisää puolet siivilöidystä tomusokerista ja vatkaa voimakkaasti. Lisää neste, vaniljasokeri ja loput siivilöidystä tomusokerista. Sekoita tasaiseksi. Tämä määrä riittää hyvin tartuntapinnaksi marsipaanin alle kakun päälle. Jos kuorrutat koko kakun marsipaanilla tarvitset suuremman määrän sokericremeä.
Sokericreme toimii hyvin ”kosteuseristyksenä” sekä tartuntapintana marsipaanin alla täytekakuissa. Toki voit myös kuorruttaa sillä kakun kokonaan tai pursottaa kakun päälle koristeita. Voit myös maustaa sokericremeä kaakaojauheella, esansseilla ja myös värjätä elintarvikeväreillä.