Maaliskuun haasteena Leivontafoormilla oli Nopea vierasvara, joka piti saada aikaan tunnissa. Aineetkin oli jo valmiiksi määriteltynä: kaakaojauhetta , valkosuklaata, vispikermaa, voita, kananmunia, leseitä, pakastemarjoja, suolaa, leivinjauhetta ja ruokasoodaa, kahta eri väristä marsipaania, hyytelösokeria, vettä, (vuokaspray tai vastaava voitelumargariini mahdollisen vuoan voiteluun, korppujauhoja vuoan jauhotukseen)

Minä tein Ulla Svenskin kirjaa mukaillen VadelmaPullaa. Sain ihan mukava tarvostelut ja kolmannen sijan.

  • Herkullisen näköinen ja muhkea pulla. Yksinkertainen ja nopea toteuttaa, niin jää aikaa muuhunkin kuin tarjottavien tekoon.
  • Ihanan olonen, näkö ois parempi ilman valkosuklaata. Ehdottomasti kokeiltavaksi.

  • Kaikki leivonnaiset oli todella ihania, mutta helppoudessaan tämä resepti menisi minulla kokeiluun yllätysvieraiden ilmoitellessa tulostaan. Ja pulla on aina hyvää, pikana tai aitona! :)
  • Kiva ohje! Mietin pitkään, että olisin antanut ääneni vadelmapullalle.
  • Pulla vaiko piirakka? Itse olisin jättänyt tuon valkosuklaan päältä pois, miksi peittää kauniit marjat? Suklaan voisi hyvin sekoittaa paloina taikinaan.
  • Mehevän näköinen.
  • Herkullisen näköinen.
  • Hyvä ajatus tämäkin - tehdä herkkupullaa ja käyttää säästeliäästi vadelmaa, joka yleensä on aika makeaa.
  • Kaunis ja varmasti maistuu!
  • Helppotekoinen ja herkullisen kuuloinen myös -tykkään!
  • Jotakin tällaista tuli mieleen heti haasteen otsikosta "nopea vierasvara". Tekisin siis itsekin saman tyyppistä enkä alkaisi vatkailemaan ja hössöttämään suuritöisemmän leivonnaisen kanssa tunnin varoitusajalla. Oikein mehevän ja makoisan näköinen, marjoja voisi olla ehkä enemmänkin.

Vadelmapulla

2½ dl kermaa
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
½ tl suolaa
2tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
50 g voita
250g vadelmia


Sekoita munat ja kerma. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, kaada lopuksi joukkoon sulatettu voi. Voitele irtopohja tai piirakkavuokaja jauhota se. Kaada taikina vuokaan. Laita jäiset vadelmat taikinan päälle, ripota pinnalle sokeria. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes piirakka näyttää kypsältä. Sulata valkosuklaa mikrossa ja ripsottele päälle koristeeksi.