Tämän reseptin pohjana on Kinuskikissan Kesäkakku. Muokkasin tosin reseptiä aika rankasti, mutta idea kinuskin yhdistämiseen juustokakkuun tuli häneltä. Sokerit jätin täytteestä kokonaan pois, sillä vispivanilja on itsessään niin makeaa. Mansikat vaihdoin mustaherukkaan.

Päällä olevat kuka on tehty Conffetin Pursotuskurssilla. Kurssilla tutustuimme Royal Icing massaaan ja pursotimme sillä erilaisia kukkasia. Kurssi oli antoisa ja uskon, että jatkossakin kokeilen kukkien pursottelua pikeristä tai Royal Icing massasta. Vielä vaatii vähän treenausta...

 

Mustaherukka-kinuskikakku

Pohja:
180 g digestive-keksejä
75 g voita

Täyte:
6 liivatelehteä
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g sitruunarahkaa
3 ½ dl mustaherukkasosetta (n. 350 g mustaherukoita)

Kuorrutus:
2 liivatelehteä
400 g kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia


Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille kasviöljyä, jotta kakku irtoaa siistimmin.

Hienonna digestivet tehosekoittimella tai kaulimella. Sulata voi ja lisää keksimurut joukkoon. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Lisää joukkoon sitruunarahka.

Soseuta mansikat. Laita n. 1 dl soseesta kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja lisää kuumaan soseeseen. Yhdistä liivatesose muun marjasoseen kanssa ja sekoita sitten täytevaahtoon.

Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.

Laita kuorrutteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Tyhjennä kondensoitu maitopurkki mikronkestävään astiaan. Kuumenna pari minuuttia kerrallaan, välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja kiehahtaa muutaman kerran.

Lisää joukkoon liivatteet ja sekoittele, kunnes liivatteet ovat sulaneet. Jäähdytä kinuski kädenlämpöiseksi kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle

Hyydytä jääkaapissa 2 tuntia. Irrota kakku sitten vuoasta. Kakku irrotetaan ensin ohuella lastalla ja avataan vasta sitten vuoan reunus. Reunavuoan kanssa lastana voi käyttää esimerkiksi palettiveistä.

Koristele mielesi mukaan.