Tämä kakku juhlisti meidän vappua. Ohje ja ulkonäkö napattu Ullalta. Unohdin tosin ostaa minttuliköörin, joten korvasin sen piparminttuaromilla. Lisäsin myös täytteeseen hieman sulatettua suklaata.

Ruustut tehty sokerimassasta silikonimuotilla ja lehdet painettavalla lehtimuotilla.

Alla minun versio ohjeesta.

Minttusuklaakakku


pohja:
• 250 g mintunmakuisia Domino-keksejä
• 100 g voita
täyte:
• 6 dl vispikermaa
• 200 g maustamatonta tuorejuustoa
• 1 dl sokeria
• 3 rkl vettä + 1 tl piparmintuaromia
• 8 liivatelehteä

• 100g pätkiksiä paloiteltuna
• 100 g minttusuklaata sulatettuna


koristelu:
• valkoista ja tummaa suklaata

1. Murskaa keksit ja sulata rasva, sekoita ne keskenään sekaisin.
2. Painele keksi-rasvaseos leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja osin reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
4. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Pilko minttusuklaa paloiksi.
5. Kuumenna vesi ja piparminttuaromi kupissa mikrossa ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen.
6. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi sulatettu suklaa

7. Sekoita sokeri ja paloitellut minttusuklaat joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli.
8. Sulata tummaa ja valkoista suklaata.  Kaada tumma suklaa leivinpaperin päälle ja päälle valkosuklaa. Nosta jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. Vuole suklaasta leveällä veitsellä rullia ja koristele kakku.