Viime vuonna olin laittanut muistiin Pampulan Raparperi-Kaurakakun kokeilemista varten. Ja nyt sitä vihdoin kokeilin.

Muuntelin hieman Pampulan ohjetta, sillä halusin saada pellillisen piirakkaa. Laitoin yhden munan enemmän ja hieman lisää jauhoja. Kermaviili jäi ostamatta, joten sen korvasin rahkalla. Kuorrutetta tein hieman Pampulan ohjetta enemmän, jotta koko pelti täytyisi. Ja hyvä tuli.

Yleensä olen tehnyt raparperipiirakkani tämän Raparperi-Toscapiirakka ohjeen mukaan, mutta nyt hänelle tuli vahva kilpailija

 

Raparperi-kaurapiirakka
 
150g voita
 
2dl ruokosokeria
 
4 munaa
 
1 tlk kermaviiliä (tähän käytin rahkaa)
 
5 dl vehnäjauhoja
 
1rkl vaniljasokeria
 
2tl leivinjauhetta
 
Raparperihilloke
 
500g raparperia
 
0,5-1dl vettä
 
0,5dl sokeria
 
Kaurakuorute
 
150g sulaa voita
 
2dl fariinisokeria
 
4dl kaurahiutaleita
 
1tl vanilijasokeria
 
1rkl vehnäjauhoja
 
Pilko raparperit kattilaan, lisää vesi ja sokeria. Keittele miedolla lämmöllä raparperipalat pehmeiksi. Jätä hillo jäähtymään.
 
Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitelen voimakkaasti vatkaten. Lisää kermaviili ja keskenään sekoitetut; vehnäjauho, vanilijasokeri ja leivinjauhe.
 
Levitä leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 175 asteessa uunin alaritilätasolla 40min.
 
Poista uunista ja levitä raparperihillo kakun päälle tasaisesti. Valmista kaurakuorute sekoittamalla kaikki ainekset sulatettuun voihin. Levitä raparperien päälle ja paista uunissa vielä 15min, sammuta uuni ja jätä kakku jälkilämpöön n.10minuutiksi.