Mansikkajuustokakku


Pohja:
200 g täysjyvädigestive keksejä
75 g sulatettua voita


Täyte: 
5 liivatelehteä
1/2 dl sitruunamehua
1 prk kuningatarrahkaa
200 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

1,5 dl mansikkasosetta

Päälle: 
mansikkaviipaleita

2dl vettä

1 dl hyytelösokeria


Pohja:
Murenna keksit hienoksi ja sekoita niiden joukkoon sulatettu rasva.
Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Levitä seos vuoan pohjalle kädellä painellen. aseta reunalle reunanauha.

Täyte:

Asettele halutessasi mansikkaviipaleita kiinni reunanauhaan vuoan reunoille.


Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä 5 minuuttia.
Puserra vesi liivatteista ja sulata ne miedolla lämmöllä sitruunamehun joukkoon.

Vatkaa kerma vaahdoksi

Vatkaa rahka, tuorejuusto ja sokeri keskenään tasaiseksi seokseksi. Mausta seos vaniljasokerilla.
Lisää vielä lämmin liivateseos mansikkasoseeseen ja sekoita ne molemmat seokseen. Lisää vielä kermavaahto varovasti nostellen.

Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä muutama tunti tai yön yli.

Päälynen:
Asettele mansikkaviipaleet kakun päälle.

Kiehauta 2 dl vettä kattilassa. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja anna jäähtyä hieman. Lisää hyytelö mansikoiden päälle lusikalla.
Anna hyytyä jääkaapissa jokunen tunti.