Kattoon käytin Mansikkamäen Eben vinkistä mansikkaremmejä paanutukseen. Katosta tulikin hieno ja väri loistava.
]]>Tälläisia purkkeja tein päiväkodin myyjäisiin. Toivottavasti menevät kaupaksi.
Ohjeen nappasin täältä :http://miirulainen.blogspot.com/2010/12/cowgirl-cookies.html
Mansikkajuustokakku
Pohja:
200 g täysjyvädigestive keksejä
75 g sulatettua voita
Täyte:
5 liivatelehteä
1/2 dl sitruunamehua
1 prk kuningatarrahkaa
200 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1,5 dl mansikkasosetta
Päälle:
mansikkaviipaleita
2dl vettä
1 dl hyytelösokeria
Pohja:
Murenna keksit hienoksi ja sekoita niiden joukkoon sulatettu rasva.
Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Levitä seos vuoan pohjalle kädellä painellen. aseta reunalle reunanauha.
Täyte:
Asettele halutessasi mansikkaviipaleita kiinni reunanauhaan vuoan reunoille.
Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä 5 minuuttia.
Puserra vesi liivatteista ja sulata ne miedolla lämmöllä sitruunamehun joukkoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi
Vatkaa rahka, tuorejuusto ja sokeri keskenään tasaiseksi seokseksi. Mausta seos vaniljasokerilla.
Lisää vielä lämmin liivateseos mansikkasoseeseen ja sekoita ne molemmat seokseen. Lisää vielä kermavaahto varovasti nostellen.
Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä muutama tunti tai yön yli.
Päälynen:
Asettele mansikkaviipaleet kakun päälle.
Kiehauta 2 dl vettä kattilassa. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja anna jäähtyä hieman. Lisää hyytelö mansikoiden päälle lusikalla.
Anna hyytyä jääkaapissa jokunen tunti.
3½ dl vehnäjauhoja
1/2 rkl leivinjauhetta
1/2 rkl ruokasoodaa
1/2 rkl vaniljasokeria
170 g voita, huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
200 g valkoistasuklaata
3½ dl isoja kaurahiutaleita
2½ dl kookoshiutaleita
100 - 150 g rouhittua mantelia
Sekoita jauhoihin kuivat aineet. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi, yhdistä kananmunat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten ja lisää jauhoseos taikinaan. Lisää lopuksi kaurahiutaleet, suklaarouhe, kookoshiutaleet ja pähkinät sekaan. Levitä pellille leivinpaperin päälle isohkoja ( halutun kokoisia) taikinanokareita ( käsin pyöräytetty pallo -> litistä vähän) leviämisvaralla, esim. 12 nokaretta pellille. Paista 175 °C:ssa 12 - 15 minuuttia ( uunit paistavat kovin eri tavalla, joten vahtaa...) Anna jäähtyä kunnolla ja nauti!
Sulata ja painele vuoan pohjalle 1 pkt Pirkka murotaikina levyjä. Jätä taikinaa pieni pallo päälle ripoteltavaksi. Notkista Vaniljarahka seljankukka-, tai appelsiinimehulla. Levitä rahka pohjan päälle ja ripottele raparperinpalat päälle (n. 4 vartta pilkottuna). Murustele loppu taikina raparperin päälle.
Uuniin keskitasolle 30-40 min 200 asteeseen.
]]>
Minä osallistuin tällä appelsiinin ja sitruunan makuisella ja kesän näköisellä kääretortulla.
Koristeet sokerimassasta päivänkakkaramuotilla.
Päivänkakkarapolku
Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti sekoittaen. paista pohja leivinpaperilla vuoratulla syvällä uunipellillä uunin keskitasossa 225 asteessa noin 8-10 min.
Täyte:
100g lemon curd tahnaa
2 dl vispikermaa
100g appelsiinituorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
50 g valkosuklaata
yhden appelsiinin kuori raastettuna
Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita tuorejuusto, sokeri, raastettu valkosuklaa ja appelsiininkuoriraaste joukkoon.
Levitä jäähtyneelle pohjalle lemon curd ja päälle muu täyte. Kieritä napakalle rullalle ja laita hetkeksi jääkaappiin.
Päälle:
2 dl vispikermaa
100g appelsiinituorejuustoa
2 tl sokeria
Vispaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto ja sokeri. Levitä tasaisesti rullan päälle ja koristele.
]]>
Muuntelin hieman Pampulan ohjetta, sillä halusin saada pellillisen piirakkaa. Laitoin yhden munan enemmän ja hieman lisää jauhoja. Kermaviili jäi ostamatta, joten sen korvasin rahkalla. Kuorrutetta tein hieman Pampulan ohjetta enemmän, jotta koko pelti täytyisi. Ja hyvä tuli.
Yleensä olen tehnyt raparperipiirakkani tämän Raparperi-Toscapiirakka ohjeen mukaan, mutta nyt hänelle tuli vahva kilpailija
Kakkupohjana suklaakakkupohja (joka muuten onnistui täydellisesti :-)).
Sisällä banaania ja diplomaattikreemiä. Pursotukset värjättyä vispikermaa.
Suklaakakkupohja
6 kananmunaa
2dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri ja sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halkaisija 22cm). Paista 180 asteessa noin 35 - 45 min.
]]>
Mehevä suklaakakkupohja
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kädenlämpöistä maitoa
Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm). Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia.
Sitruunatäyte:
1prk sitruunarahkaa
3 dl kuohukermaa
sokeria
½ dl vaniljakreemijauhetta
1 sitruunan kuoriraaste
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita sitruunarahka, sokeri (käytin tässä tomusokeria noin ½ dl) , vaniljakreemijauhe ja sitruuna.
Anna täytteen topakoitua hetki jääkaapissa ja käytä.
Vinkki! Kun täytät kakkua täytteellä, sivele ensin ohut kerros Lemon Curdia jonka päälle täytettä runsas kerros. Nam!!
Suklaakreemi päälle
250 g tummaa suklaata
100 g voita tai margariinia
1 prk mascarpone-juustoa
2 rkl tomusokeria
Sulata suklaa. Sekoita voi ja mascarpone tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Lisää voiseokseen suklaa ja tomusokeri koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes massa on kuohkeaa.
Ruustut tehty sokerimassasta silikonimuotilla ja lehdet painettavalla lehtimuotilla.
Alla minun versio ohjeesta.
Minttusuklaakakku
pohja:
• 250 g mintunmakuisia Domino-keksejä
• 100 g voita
täyte:
• 6 dl vispikermaa
• 200 g maustamatonta tuorejuustoa
• 1 dl sokeria
• 3 rkl vettä + 1 tl piparmintuaromia
• 8 liivatelehteä
• 100g pätkiksiä paloiteltuna
• 100 g minttusuklaata sulatettuna
koristelu:
• valkoista ja tummaa suklaata
1. Murskaa keksit ja sulata rasva, sekoita ne keskenään sekaisin.
2. Painele keksi-rasvaseos leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja osin reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
4. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Pilko minttusuklaa paloiksi.
5. Kuumenna vesi ja piparminttuaromi kupissa mikrossa ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen.
6. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi sulatettu suklaa
7. Sekoita sokeri ja paloitellut minttusuklaat joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli.
8. Sulata tummaa ja valkoista suklaata. Kaada tumma suklaa leivinpaperin päälle ja päälle valkosuklaa. Nosta jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. Vuole suklaasta leveällä veitsellä rullia ja koristele kakku.
]]>