Joulusta oli pakastimeen jäänyt yksi valmis piparitaikina. Ja kun eilen oli pullapäivä, päätin tehdä toisesta taikina puolikkaasta Piparipullia, joihin tuo piparitaikina kääräistään sisälle.Toisesta puolikkaasta tein tavallisia Voisilmäpullia.

Pulla

5 dl maitoa
2 dl sokeria
1 muna
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 ps  Kuivahiivaa
14 dl Vehnäjauhoa
150 g Voita


Täyte: Valmis Piparitaikina
Voiteluun: munaa
Pinnalle: raesokeria ja voita voisilmäpulliin


1. Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen voi. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.                

2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan.                                                                                                                                                  

3. Kauli taikinapala suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (30 x 60 cm). Kauli piparitaikina leivonta-alustan päällä samankokoiseksi levyksi. Alustaa apuna käyttäen kumoa piparitaikina pullataikinan päälle. Pyöritä levy rullaksi. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä n.3cm paloja.                                                                                                            

4.Aseta peltiseen muffinssivuokaan Amerikanmuffinssivuoat ja laita pullapalat niihin      

5. Pyöritä toisesta puolesta taikinaa tavallisia pyöreitä pullia.. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

6. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla (+voisilmäpullat voilla)

7. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuutti