Kokeilin ekaa kertaa suklaatransferia. Leivoin Ullan Unelman  -reseptillä pikkuleipiä ja niihin ruutukoristeet. Pikkuleivät on menossa pikkusiskon lakkiaisiin. Toivottavasti tykkää.

Transferin kanssa työskentely oli hieman haastavaa. Suklaaksi olin valinnut Fazerin vaalean leivontasuklaan. Suklaa ei meinannut millään kovettua kuvion pinnalle, mikä johtui ehkä lämpimästä ilmasta ja valkosuklaasta. Kekkasin sitten laittaa leivinalustan alle kasan kylmäkalleja, niin johan kovettui. Paras valinta ei ehkä ollut röpöreunainen muotti tuohon transferikuvioihin. Suklaa murtui helposti muotin lämmittämisestä huolimatta. Lämmitin/ huuhtaisin muotin aina kuumalla vedellä välissä. Sileä reuna olisi ehkä toiminut paremmin.

Ruutusydämet

noin 60 kpl

200 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja

koristelu:

1 suklaa-transferi
200g kuorrutesuklaata
 

1. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten joukkoon.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita massa tasaiseksi. Voit nostaa massan hetkeksi jääkaappiin, jolloin kaulitseminen on helpompaa.
3. Kaulitse ja paina muotilla pikkuleipiä, käytä vehnäjauhoja ohuesti massan alla ja päällä jolloin pikkuleivät siirtyvät vaivattomasti alustalta pellin päälle. Paista pikkuleivät uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia.
4.Sulata valkoista kuorrutesuklaata kupissa tai lautasella mikrossa. Ensin noin 30 sekuntia ja sekoitus, sitten 10 sekuntia kerrallaan joka välissä sekoittaen kunnes suklaa on sulanut.  Levitä suklaa paletin avulla suklaa-transferin päälle.

5.Kuorrutesuklaa alkaa jähmettymään nopeasti huoneenlämmössä, joten voit pian irroittaa suklaan kuvioineen transferi-kalvosta. Paina muottisarjan pienemmällä muotilla paloja kuvioidusta suklaasta, irrota kuviot varovasti piparimuotista esim. hieman venyttämällä muottia. Laita pari pientä pisaraa sulaa suklaata keksin päälle ja aseta kuvioitu pala päälle. Vinkki: Jos kuvio halkeaa kun sitä irrottaa muotista, voit spritsata halkeaman päälle suklaajuovan ja koristella sen koristerakeilla tms.