Nougat-Suklaa muffinit
(annoksesta tulee yksi pelti normaalikokoisia ja yksi pelti minimuffineja)
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
150 g sulatettua voita
2 dl maitorahkaa
100 g nougattia
100g pähkinäsuklaata
3 munaa
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää paloiteltu suklaa sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan rahka ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Nostele taikina muffinivuokiin ja paista isoja n. 20 minuuttia ja pieniä n.15min 175-asteessa.
Suklaakreemikuorrute
175 g tummaa suklaata
225 g suolatonta voita
1 rkl maitoa
250 g tomusokeria
Sulata suklaa varovasti mikrossa. Anna hieman jäähtyä.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi, maito ja tomusokeri tasaiseksi suuressa kulhossa. Lisää suklaa ja´vatkaa uudelleen, kunnes seos on paksua ja kermaista. Voitele muffinit kuorrutteella ja laita haluamasi koristeet.