Aaaah... Kyllä kannatti leipoa piparitaikina ihan itse. Tuli ihanan makuisia pipareita ja rapeita, kun taikinassa oli mukana ruisjauhoja. Voivat vielä olla kaupanpäällisiksi terveellisiäkin ;-)

Paistoajan kanssa kannattaa olla tarkkana. Meidän uuni on sen verran ärhäkkä, että 6-7 min riitää.

Ohje on Martan Joulukirjasta

Ruispiparit

 

100 g voita tai margariinia
2 rkl piparkakkumaustetta tai
1 rkl kanelia, 1 tl inkivääriä, 1 tl neilikkaa ja 1 tl maustepippuria
1 dl siirappia
1 muna
1 ½ dl sokeria
5–6 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta 

Sulata rasva. Sekoita joukkoon piparkakkumauste, siirappi, muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan levätä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Kaaviloi taikina melko ohueksi levyksi. Ota siitä piparkakkumuotilla kakkuja. Paista 200 asteessa 6-10 minuuttia.