No niin, nyt on aika poistaa tuosta blogin esittelystä sana lähes. En ole siis enää lähes nelikymppineen, vaan pyöreät numerot tärähti mittariin tällä viikolla. Uudessa työpaikassa sattui olemaan toinenkin pyöreitä täyttävä, joten tarjosimme työtovereille juhlan kunniaksi kakkua. Hän maksoi tarvikkeet ja minä toimin leipurina.

Toinen kakuista oli Jauhot suussa -blogista löytämäni Suklaa-Mustaherukkamoussekakku. Kakku oli ihanan makuinen, mutta muutama asia hieman epäonnistui.

Tein kakun reunavuokaan, ja kun lisäsin kiilteen pakkasessa pitämääni kakkuun, valahti se melkein kokonaan läpi. No, tein uuden kiilteen ja pidin kakkua jääkaapissa, jotta se hieman sulaisi ja laajenisi, niin kiille pysyi paremmin. Seuraavalla kerralla teen kyllä irtopohjavuokaan ja jätän pakastamisen kokonaan pois.

Reunoista tuli hieman epäsiistit, mutta onneksi se ei makuua haitannut.

SUKLAA-MUSTAHERUKKAMOUSSEKAKKU

 

Brownie-pohja:

100 g tummaa suklaata

85 g voita

1 dl sokeria

2 kananmunaa

0,85 dl vehnäjauhoja

Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä tai varovasti mikrossa.

Kaada sula suklaa-voiseos sokerin päälle ja sekoita tasaiseksi.

Jäähdytä kädenlämpöiseksi.

Lisää kananmunat yksitellen ja kokoajan sekoittaen.

Lisää jauhot.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.

Paista 185°C noin 30 min. Anna jäähtyä hyvin.

Laita jäähtynyt pohja takaisin irtoreunavuokaan ja vuoraa reunat leivinpaperisuikaleella (tai muovisilla kakkureunuksilla). Valmista moussetäyte.

Mustaherukkamousse:

300g mustaherukoita

3 liivatetta

n. 1 dl tomusokeria

3 dl kermaa

Paseeraa marjat metallisiivilän läpi. (Melbaa pitäisi syntyä reilut 2 dl.)

Mausta melba tomusokerilla makusi mukaan.

Kuumenna 2 rkl melbaa ja sulata kylmässä vedessä pehmenneet liivatteet kuumaan nesteeseen.

Lisää liivateseos ohuena nauhana melban joukkoon koko ajan sekoittaen.

Vaahdota kerma.

Lisää kermavaahto melbaan varovasti käännellen.

Kaada täyte brownie-pohjan päälle ja laita pakastimeen tai jääkaappiin jähmettymään.

Kiille:

1,5 dl mustaherukkamehutiivistettä

2 liivatetta

Kuumenna noin puolet mehusta ja ja sulata kylmässä vedessä pehmenneet liivatteet kuumaan nesteeseen.

Sekoita loppu mehun kanssa ja anna seoksen jäähtyä hieman.

Kaada jäähtynyt mehuseos jähmettyneen (jäätyneen) moussetäytteen päälle ja laita kakku takaisin pakkaseen tai jääkaappiin.

Ota kakku sulamaan ennen tarjoilua ja koristele haluamallasi tavalla. HUOM! Poista reunakalvo/leivinpaperisuikale kakun ympäriltä kun kakku on vielä jäinen. Näin saat siistit reunat kakkuun.