Sai kunnian koristella siskoni Ylioppilasjuhliin kakut. Äiti leipoi pohjat ja pito-apulainen (kiitos Ritu!) täytti ne. Minulle jäi koristelupuoli ja melko vapaat kädet. Idean valkoisista gerberoista oli napannut jo aijemmin Mansikkamäestä ja siskon hyväksynnällä sen toteutin. Olen tyytyväinen lopputulokseen, vaikka eihän se ihan yhtä taidokas ole kuin nuo Eben luomukset.

Kakut on kuorrutettu sokerikuorrutteella. Aluksi jännitin kovasti, että saanko tasaista pintaa kakulle aikaiseksi, koska edelliset koko kakun kuorrutekokeiluni ovat olleet vähän niin ja näin... Mutta hyvinhän se onnistui. Kuorrutteen alle tein voikreemin. Tasoituksessa oiva apuväline oli Silottaja, josta sainkin hyvän vinkin Confetin väeltä koristelukurssilla ollessani. Kiitos siitä, koska ilman tuota silottajaa minulle jää ainakin ryppyjä reunoille. Silottajan kanssa sai todella tasaista ja sileää pintaa.

G

Gerberat on myös sokerimassasta ja gerberamuotella tehty. Lisäsäihkettä toi Rainbow dust.