Tämä oli synttäritarjoilujen kevyt versio. Ohje hieman muunneltu Kinuskikissan Höyhenenkevyestä Sitruunakakusta.

Koristelussa käytin tyhmyyksissäni koristelugeeliä. Illalla kun tein hienot kiehkurat, ei niistä ollut aamulla jäljellä mitään. Geeli suli lähes näkymättömiin kiilteen sekaan. Seuraavalla kerralla käytän suklaata.

Kevyt Sirtuunajuustokakku

Pohja:
200 g Digestive-keksejä (vähärasvaisempi versio)
1 prk Nestlé Bona -sosetta (maku: omena-banaani-appelsiini)

Täyte:
6 liivatetta
1 sitruunan kuori ja mehu (n. 1 dl)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (5% rasvaa)
2 dl rasvatonta jugurttia
1 prk Sitruunarahkaa 
1,5 dl makeutusjauhetta/sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista

Kiille:

3 liivatetta
2 ½ dl appelsiinitäysmehua

Koristeet:
- suklaapursotukset
- ananaskirsikat

 

Hienonna keksit ja yhdistä keksimurska soseen kanssa. Levitä keksimuru-soseseos jauhotetuin sormin leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24 cm vuoan pohjalle. (Halutessasi voit tehdä pohjan myös margariiniin.)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita keskenään tuorejuusto, jugurtti, rahka, sitruunankuori, makeutusjauhe/sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota valkuaiset. Lämmitä mikrossa pieniosa sitruunamehua ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita loppuun sirtuunamehuun ja lisää täytteeseen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto nuolijalla varovasti sekoittaen. Kaada vuokaan ja hyydytä jääkaapissa 3-4 tunnin ajan.

Laita kiillettä varten liivatteet likoamaan kylmään veteen. Lämmitä pieni määrä appelsiinimehusta ja sulata liivatteet siihen. Yhdistä sitten muun mehun kanssa. . Kaada kiille vuokaan lusikan kautta. Anna hyytyä jääkaapissa.