Sain tarvikkeet Sacherkakkuun elokuun Sly -paketista. Ja "leipasin" kakun synttäreideni kunniaksi. Sacherin koristeisiin ei oikeasti kuulune sokerimassa kukkaset, mutta otin vapauden hieman muunnella klassikkoa  Koristelijoina toimivat reippaat apukokit, K ja V. Kukkaset olin aijemmin tehnyt muotilla.

Kokonaisuutena kakku onnistui mielestäni oikein hyvin. Rakenne oli muheva ja herkullinen. Tätä teen varmasti useamminkin. Kiitos vielä Salaiselle Ystävälleni!

Pohja

  • 200 g voita tai margariinia
  • 150 g Tummaa leivontasuklaata
  • 4 kpl munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 pkt Aprikoosimarmeladia (230g)

Kuorrutus

  • 170 g tummaa leivontasuklaata
  • 2 tl margariinia
  • 1 dl kuohukermaa


Tee näin

 

Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Sulata suklaa vesihauteessa.


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kääntele muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisula, suklaa ja jauho-leivinjauhoseos. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun sileäpohjaiseen kakkuvuokaan.
Paista kakku noin tunti 175-asteisessa uunissa. Jäähdytä kakku.
 

Leikkaa kakku kolmeksi levyksi ja täytä välit aprikoosimarmelaadilla.
Levitä marmelaadia myös kakun pintaan.


Sulata kuorrutusta varten suklaa vesihauteessa.
Kääntele suklaasulaan pehmeä voi ja huoneenlämpöinen kerma ja sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutuksen jäähtyä hieman ja levitä se kakun päälle ja reunoille.
 

Lopuksi anna koristelijoilla vapaat kädet