Tämä resepti on peräisin Maija Silvennoisen kirjasta "Maija kalassa". Kirja on mainio kalaruoka kirja ja täynnä hyviä reseptejä. Muuntelin vähän Maijan ohjetta. Alla olevassa ohjeessa on minun reseptini  ja suluissa Maijan, jos muutoksia olen tehnyt.

Suomalainen Kalakeitto

2 rkl voita

1 pieni purjo (1-2 sipulia)

8-10 perunaa veneen muotoisina lohkoina

hienoa merisuolaa

1,5 litraa vettä ja 2-3 rkl kalafondia (maija käyttää tietenkin omatekoista kalalientä)

10 maustepippuria

1 laakerinlehti

2 dl ruokakermaa 15% (kuohukermaa)

400g kuutioitua ruodotonta kalaa, esim.lohta

1 dl hienonnettua tilliä

Sulata voi kattilassa ja kuulota siinä sipuli ja perunat. Mausta suolalla ja anna hautua hetki. Lisää neste, maustepippurit sekä laakerinlehti. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää kerma ja kiehauta. Pane kalapalat keittoon ja anna hautua noin 3 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää tilli joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Maija tarjoaa keiton koverretusta ruisleivästä, mutta minä tyydyin ihan lautaseen