Lapsuudesta tuttu herkkupulla, jonka ohjeen löysin kaapinpohjalta. Ohje leikattu jostain lehdestä vuonna kirves ja miekka. Muokkasin ohjetta hieman, kun minulla ei esimerkiksi ollut rahkaa, niin jätin sen kokonaan pois.

Vaniljakreemijauheesta tein täytteen, joka hieman pursuili palasia leikatessa ja vuokiin aseteltaessa, mutta maku oli aivan huippu. Vie kielen mennessään. Alla ohje, niin kuin sen itse valmistin. Näitä teen varmasti toistekkin

Manteliset dallaspullat

Pullataikina:

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa (tai 1ps kuivahiivaa)
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1 muna
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
100 g voi
7,5 dl vehnäjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, vaniljasokeri, muna ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen samalla alustaen. Lisää lopuksi pehmoinen voi. Anna kohota noin puoli tuntia.

 

Täyte:

50g voita

1 muna

(1/2 tlk maitorahkaa) jätin pois

1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 dl vailjakreemijauhetta sekoitettuna 2 dl vettä (ohjeessa 1/2 rs vaniljakastikejauhetta, Ekström)

80 g jauhettua mantelia

Sekoita pehmeän rasvan joukkoon muut aineet.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli taikina 30X50 cm kokoiseksi levyksi. Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle. Rullaa levy kääröksi pitkän reunan suuntaisesti.

Jaa taikinarulla 16 osaan. Pane pullat muffinivuokiin muffinipellille kohoamaan puoleksi tunniksi.

Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteisessa uunissa hieman keskitasoa alempana noin 10 min.

Tein itseasiassa puolenlitran taikinan ja puolesta taikinasta leivoin perinteisiä pikkupullia-