Tein työpaikalleni sokerikuorrutteisen kakun, kun meidän osasto (SäKä) lähti tutustumiskäynnille markkinointiin. Sokerikuorrute hieman repeili, mutta muuten kakku onnistui todella hyvin. Erityisen ylpeä olin onnistuneesta pohjasta ja huippuhyvästä täytteestä.

Kirjaimet tehty Funky letters laatoilla. Muut koristeet vapaalla kädellä. Pinnassa ja kirjaimissa hopea suihketta.

Pohja:

6 munaa

2dl sokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.

Paista 175 asteessa kypsäksi n. 40min. Anna jäähtyä ja kumoa.
 

Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.

Täyte:

5 dl kermaa

1 appelsiinin raastettu kuori

200g maustamatonta tuorejuustoa

0,5 dl sokeria

100 g valkosuklaata

6 liivatelehteä

1 dl appelsiinin puristettu mehu

Orange Curd -tahnaa

Kostuta alinpohja appelsiinimehulla. Voitele pohja Orange Curdilla.

Valmista täyte:

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma.Sekoita keskenään appelsiinin raastettu kuori, tuorejuusto, sokeria maun mukaan ja sulatettu valkosuklaa. Kääntele varovasti kerman kanssa. Liuota liivatteet mikrossa lämmitettyyn appelsiinimehuun (0,5 dl). Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Laita keskimmäinen osa täytteen päälle. Kostuta se appelsiini mehulla ja voitele Orange Curdilla. Kaada loput täytteestä pohjan päälle. Lisää viimeinen pohja osa ja kostuta se appelsiinimehulla. Laita kakun päälle suuri lautanen ja anna sen vetäytyä jääkaapissa.

 Sokerikuorrutteen alle on hyvä levittää sokerikreemi eristeeksi, jotta kakun kosteus ei nousisi marsipaanin pinnalle
 

250g tomusokeria

125g suolatonta voita

1 rkl maitoa

keltaista elintarvikeväriä (ei pakollista)

Vaahdota voi notkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeria vähän kerrassaan siivilän läpi. Lisää lopuksi maito ja sekoita. Levitä kreemi kakun päälle ja sivuille.
 

Kuorrutteeseen meni valmista sokerikuorrutetta n.600g. Kaulitse sokerikuorrute ohueksi ja nosta varovasti kakun pinnalle. Tasoita tasoittimella tai kämmensyrjällä tasaiseksi.

Koristele.