Alkuperäinen resepti Ulla Svenskin kirjastaLempileivonnaisia. Eikä Ulla turhaan kehunut reseptiä. Tämä oli loistavaa. Tein piirakasta puolet tonnikalalla ja puolet kinkulla.

 

Pohja:

  • 250 g voita
  • 250 g maitorahkaa
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 370 g valkosipuli-tomaattimurskaa
  • 250 g herkkusieni- cuisinea (tätä minulle ei ollut, joten laitoin maustamatonta tuorejuustoa) 
  • 2 prk tonnikalaa paloina öljyssä
  • 2 kananmunaa
  • 1 sipuli
  • 100g  aurajuustoa
  • 150 g emmental-juustoraastetta
  1. Sekoita pehmeä voi, maitorahka ja jauhot hyvin sekaisin. Anna levätä jääkaapissa noin tunnin verran.
  2. Kaulitse pohja uunipellille-
  3. Sekoita tomaattimurska, valutetut tonnikalat, kananmunat, puolet juustoraasteesta ja cuisine sekaisin, levitä pohjan päälle.
  4. Ripottele päälle pilkottu sipuli, aurajuusto ja loput juustoraasteet.
  5. Paista uunin alatasolla +200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes piirakka näyttää kypsältä.