Alkuperäinen resepti Ulla Svenskin kirjastaLempileivonnaisia. Eikä Ulla turhaan kehunut reseptiä. Tämä oli loistavaa. Tein piirakasta puolet tonnikalalla ja puolet kinkulla.
Pohja:
- 250 g voita
- 250 g maitorahkaa
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 370 g valkosipuli-tomaattimurskaa
- 250 g herkkusieni- cuisinea (tätä minulle ei ollut, joten laitoin maustamatonta tuorejuustoa)
- 2 prk tonnikalaa paloina öljyssä
- 2 kananmunaa
- 1 sipuli
- 100g aurajuustoa
- 150 g emmental-juustoraastetta
- Sekoita pehmeä voi, maitorahka ja jauhot hyvin sekaisin. Anna levätä jääkaapissa noin tunnin verran.
- Kaulitse pohja uunipellille-
- Sekoita tomaattimurska, valutetut tonnikalat, kananmunat, puolet juustoraasteesta ja cuisine sekaisin, levitä pohjan päälle.
- Ripottele päälle pilkottu sipuli, aurajuusto ja loput juustoraasteet.
- Paista uunin alatasolla +200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes piirakka näyttää kypsältä.