Mehevä suklaakakkupohja

150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kädenlämpöistä maitoa


Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm). Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa  noin 50-60 minuuttia.

Sitruunatäyte:

1prk sitruunarahkaa
3 dl kuohukermaa
sokeria
½ dl vaniljakreemijauhetta
1 sitruunan kuoriraaste 
 

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita sitruunarahka, sokeri (käytin tässä tomusokeria noin ½ dl) , vaniljakreemijauhe ja sitruuna.
Anna täytteen topakoitua hetki jääkaapissa ja käytä.
Vinkki! Kun täytät kakkua täytteellä, sivele ensin ohut kerros Lemon Curdia jonka päälle täytettä runsas kerros. Nam!!
 

Suklaakreemi päälle


250 g tummaa suklaata
100 g voita tai margariinia
1 prk mascarpone-juustoa
2 rkl tomusokeria


Sulata suklaa. Sekoita voi ja mascarpone tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Lisää voiseokseen suklaa ja tomusokeri koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes massa on kuohkeaa.